Jadłospis

J A D Ł O S P I S
15-10-18


1. Śniadanie: Herbata, chleb graham z masłem, szynka pajda, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek.
2.II Śniadanie: Kakao na mleku, ryż z jabłkami, cynamon, cukier, zapiekany, mandarynka.
3.Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami na warzywach zabielany śmietaną, zielenina.
Składniki: Buraki, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy ziołowe, koperek.
II Danie: Naleśniki z serem, mus truskawkowy, kompot.
Składniki: mąka pszenna , jaja, ser biały półtłusty, mleko, cukier, olej, truskawki, cukier.

16-10--18
1,Śniadanie: Kawa inka na mleku, weka pszenna z masłem, pasztet z drobiu, ogórek zielony, rzodkiewka, szczypiorek.

2.II Śniadanie: Herbata owocowa, bułka pszenna z masłem, ser biały półtłusty z malinami, jabłko.
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, zabielana śmietaną, zielenina.
Składniki: Koncentrat pomidorowy, makaron pszenny, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy ziołowe , pietruszka zielona.
II. Danie: Kotlet z drobiu, buraczki z cebulką, ziemniaki, kompot.
Składniki: Filet z indyka, jajka, mąka pszenna, bułka tarta, olej, buraki, cebula, przyprawy.
17-10-18
1.Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb wieloziarnisty z masłem, ser biały, dżem, jabłko.
2.II Śniadanie: Herbata owocowa , weka pszenna z masłem, jogurt naturalny z wiśnią, banan.
3.Obiad: Rosół z makaronem, zielenina.
Składniki: Udka z kurczaka, cebula, makaron pszenny, marchew, seler, pietruszka, przyprawy ziołowe, pietruszka zielona.
II Danie: Kurczak w potrawce, marchewka z groszkiem zasmażana, ziemniaki, kompot.
Składniki: Mięso z kurczaka, bulion warzywny, marchew, śmietana, mąka pszenna, przyprawy.
18-10-18
1.Śniadanie; Kawa inka na mleku, chleb graham z masłem, jajko, ser żółty, rzodkiewka pomidor, szczypiorek.
2.II Śniadanie: Herbata, weka pszenna z masłem, pasta rybna z makreli z serem białym ,ogórek kiszony, szczypiorek.
3.Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami, zabielana, śmietaną, zielenina.
Składniki: Ogórki kiszone, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy ziołowe, pietruszka zielona.
II Danie: Pierogi z mięsem, surówka z kapusty kiszonej , kompot .
Składniki: Mąka pszenna, jaja, antrykot wołowy, cebula, kapusta kiszona, marchew, cebula, przyprawy.

19-10--18
1.Śniadanie: Herbata owocowa, chleb wieloziarnisty razowy z masłem, parówki z szynki, papryka , ogórek zielony, szczypiorek.
2.II Śniadanie: Kawa in ka na mleku, babka piaskowa pieczona w przedszkolu, mandarynka.
3.Obiad: Zupa krupnik z ziemniakami na warzywach , zabielany śmietaną, zielenina.
Składniki : Kasza jęczmienna perłowa, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy ziołowe, pietruszka zielona.
II Danie: Kluski leniwe z serem, surówka z marchwi z jabłkiem, kompot.
Składniki; Mąka pszenna, ser biały półtłusty, jajka, ziemniaki, masło, bułka tarta, marchew, jabłko, przyprawy.
22-10-18

1.Śniadanie: Herbata, chleb pszenny z masłem, szynka krucha, ogórek zielony, pomidor, szczypiorek.

2.II Śniadanie: Kakao na mleku, weka pszenna z masłem, jogurt naturalny z truskawkami, gruszka.
3.Obiad: Barszcz biały z ziemniakami na kiełbasie, zabielany śmietaną, zielenina.
Składniki: Barszcz biały, kiełbasa podwawelska, cebula, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy ziołowe, koper.
II Danie: Racuszki z bananem, surówka z marchwi z śmietaną, kompot.
Składniki: Mąka pszenna, jajka , mleko, drożdże, banany, olej, marchew, śmietaną, przyprawy.
23-10-18
1.Śniadanie: Płatki z miodem na mleku, weka pszenna z masłem, ser żółty, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek.
2.II Śniadanie: Herbata owocowa, chleb wieloziarnisty razowy z masłem, pasta rybna z makreli z serem białym, ogórek kiszony, szczypiorek.
3.Obiad: Zupa z zielonego groszku z makaronem, zabielana śmietaną, zielenina.
Składniki: Groszek zielony, makaron pszenny, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy ziołowe, pietruszka zielona.
II Danie: Bitki wieprzowe w sosie, buraczki zasmażane, ziemniaki , kompot.
Składniki: Schab wieprzowy, mąka pszenna, przyprawy, olej, buraki, masło, mąka pszenna, przyprawy.
24-10-18
1. Śniadanie: Herbata, chleb graham z masłem, pasta z jaj, majonez, papryka, rzodkiewka, szczypiorek.
2.II Śniadanie: Kakao na mleku, weka pszenna z masłem, ser biały półtłusty z owocami leśnymi, banan.
3.Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami, na warzywach, zabielana śmietana, zielenina.
Składniki: Koper, ziemniaki, marchew, seler , pietruszka, śmietana, przyprawy ziołowe.
II Danie: Gulasz wieprzowy, ogórek kiszony, makaron , kompot.
Składniki: Mięso od szynki, cebula, olej, mąka pszenna, przyprawy.
25-10-18
1, Śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny z masłem, polędwica z drobiu , pomidor, rzodkiewka, szczypiorek.

2.II Śniadanie: Kawa inka na mleku, ryż z jogurtem naturalnym z truskawkami, jabłko.
3.Obiad: Zupa kalafiorowa z lanym ciastem, zabielana śmietaną, zielenina.
Składniki: Kalafiory, mąka pszenna, jajka, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy ziołowe, pietruszka zielona.
II Danie: Pieczeń z drobiu, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki , kompot.
Składniki: Filet z indyka, olej, cebula, mąka pszenna, przyprawy, kapusta pekińska, ogórek zielony, marchew, pory, papryka, majonez, przyprawy.
26-10-18
1, Śniadanie: Herbata , chleb pszenny z masłem, szynka tradycyjna, papryka, ogórek zielony ,szczypiorek.
2.II Śniadanie: Kakao na mleku, weka pszenna z masłem, jajko, pomidor, szczypiorek.
3.Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, zabielana śmietaną, zielenina.
Składniki: Koncentrat pomidorowy, ryż, marchew, śmietana, seler, pietruszka, przyprawy.
II Danie: Pierogi ruskie z cebulką, marchewka zasmażana, kompot.
Składniki: Mąka pszenna, jajka, ziemniaki, ser biały półtłusty, cebula, olej, przyprawy, marchew, masło ,mąka pszenna, przyprawy.




Przedszkole używa przypraw do potraw: bazylia, tymianek, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, oregano, lubczyk, majeranek, sól, cynamon, ocet jabłkowy, oliwa z oliwek.


Woda mineralna dostępna na oddziałach
Produkty wytłuszczone mogą powodować alergię lub reakcję nietolerancji.



Przedszkolowo.pl logo