Jadłospis


J A D Ł O S P I S
16-04-18
1. I Śniadanie: Herbata malinowa, chleb wieloziarnisty z masłem, szynka tradycyjna, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek.
2.II Śniadanie: Kakao na mleku, ryż z jabłkami, cynamon, zapiekany, banan.
3.Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami na warzywach zabielana śmietaną, zielenina.
Składniki: Ogórki kiszone, marchew, seler, pietruszka, śmietana, ziemniaki, przyprawy ziołowe, koperek.
II Danie: Naleśniki z serem, mus truskawkowy, kompot.
Składniki: Mleko, mąka pszenna, jajka, ser biały półtłusty, cukier, olej, truskawki, cukier.

17-04-18
1,Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb graham z masłem, ser żółty, jajko, pomidor, papryka, szczypiorek.

2.II Śniadanie: Herbata owocowa, weka pszenna z masłem, ser biały z malinami, jabłko.
Obiad: Rosół z makaronem, zielenina.
Składniki: Udka z kurczaka, marchew, seler, pietruszka, makaron pszenny, cebula, przyprawy ziołowe , pietruszka zielona.
II. Danie: Kurczak w potrawce, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki, kompot.
Składniki: Mięso z kurczaka, wywar warzywny, mąka pszenna, śmietana, jarzynka, przyprawy, kapusta pekińska, pory, ogórek zielony, papryka, majonez, marchew, przyprawy.
18-04-18
1.Śniadanie: Herbata owocowa, chleb graham z masłem, pasztet z drobiu, ogórek zielony, rzodkiewka, szczypiorek.
2.II Śniadanie: Kawa inka na mleku, weka pszenna z masłem, jogurt naturalny z malinami, mandarynka.
3.Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem na warzywach, zabielana śmietaną, zielenina.
Składniki: Koncentrat pomidorowy, makaron pszenny, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy ziołowe, pietruszka zielona.
II Danie: Kotlet schabowy, buraczki z cebulką, ziemniaki, kompot.
Składniki: Schab wieprzowy, mąka pszenna, jajka, bułka tarta, przyprawy, olej, buraki, cebulka, przyprawy.
19-04-18
1.Śniadanie; Herbata owocowa, chleb wieloziarnisty razowy z masłem, parówki z szynki , ogórek zielony, papryka, szczypiorek.
2.II Śniadanie: Kawa inka na mleku, weka pszenna z masłem, pasta rybna z makreli, z serem białym półtłusty, ogórek kiszony, szczypiorek.
3.Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami na warzywach zabielany, śmietaną, zielenina.
Składniki: Buraki, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy ziołowe, pietruszka zielona.
II Danie: Pierogi z mięsem, cebulka, marchewka z groszkiem zasmażana, kompot.
Składniki: Mięso wołowe, mąka pszenna, jajka, cebulka, olej, przyprawy, marchew z groszkiem, masło, mąka pszenna, przyprawy.

20-04-18
1.Śniadanie:Kakao na mleku, chleb wieloziarnisty razowy z masłem, szynka krucha, rzodkiewka, ogórek zielony , szczypiorek.
2.II Śniadanie: Herbata owocowa, weka pszenna z masłem, jajko, pomidor, szczypiorek.
3.Obiad: Zupa krupnik z ziemniakami na warzywach , zabielany śmietaną, zielenina.
Składnik: Kasza jęczmienna, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy ziołowe, pietruszka zielona.
II Danie: Kluski leniwe z serem, surówka z marchwi z jabłkiem, kompot.
Składniki: Mąka pszenna, jajka, ser biały półtłusty, ziemniaki, masło, bułka tarta, cukier, marchew, jabłka, przyprawy.
23-04-18

1.Śniadanie: Herbata owocowa, chleb graham z masłem, polędwica z drobiu, papryka ,rzodkiewka, szczypiorek.

2.II Śniadanie: Kawa inka na mleku ryż z koktajlem malinowym, banan.
3.Obiad: Barszcz biały z ziemniakami z kiełbasą na warzywach zabielany śmietaną, zielenina.
Składniki: Barszcz biały, ziemniaki, kiełbasa podwawelska, marchew, seler, pietruszka, przyprawy ziołowe, pietruszka zielona.
II Danie: Racuszki z jabłkami, mus truskawkowy, kompot.
Składniki: Mąka pszenna, mleko, jajka, drożdże, jabłka, olej, truskawki, cukier.
24-04-18
1.Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, bułka pszenna z masłem, ser biały półtłusty, dżem, jabłko.
2.II Śniadanie: Herbata owocowa, weka pszenna z masłem, pasta rybna z makreli z serem białym półtłusty wyrób własny, ogórek kiszony, szczypiorek.
3.Obiad: Zupa z zielonego groszku z makaronem na warzywach, zabielana śmietaną zielenina.
Składniki: Groszek zielony, makaron pszenny, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy ziołowe, pietruszka zielona.
II Danie: Pieczeń wieprzowa w sosie, surówka z kapusty białej , ziemniaki, kompot.
Składniki: schab wieprzowy, olej, cebula, przyprawy, mąka pszenna, kapusta biała, marchew, pory, ogórek zielony, koperek, majonez.
25-04-18
1. Śniadanie: Herbata malinowa, chleb wieloziarnisty razowy z masłem, pasta z jaj z majonezem, ogórek zielony, pomidor, szczypiorek.
2.II Śniadanie: Kakao na mleku, weka z masłem, ser biały półtłusty z truskawkami, gruszka.
3.Obiad: Zupa kalafiorowa z lanym ciastem na warzywach, zabielana, śmietaną, zielenina.
Składniki: Kalafior mąka pszenna, jajka, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy ziołowe, pietruszka zielona.
II Danie: Pulpety drobiowe w sosie koperkowym, buraczki zasmażane, ziemniaki, kompot:
Składniki: Filet z kurczaka, jaja, bułka pszenna, cebula, mąka pszenna, koper, bulion warzywny,
śmietana mąka pszenna, przyprawy, buraki, masło, mąka pszenna, przyprawy.
26-04-18
Śniadanie: Herbata owocowa, chleb razowy z masłem, polędwica, ser żółty, pomidor, ogórek zielony, szczypiorek.

2.II Śniadanie: Kakao na mleku, weka pszenna z masłem, jogurt naturalny z bananem wyrób własny, jabłko.
3.Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem na warzywach, zabielana śmietaną, zielenina.
Składniki: Koncentrat pomidorowy, ryż , marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy ziołowe, pietruszka zielona.
II Danie: Kotlet z drobiu, surówka z kapusty czerwonej, ziemniaki, kompot.
Składniki: Filet z indyka, mąka pszenna, jajka, bułka tarta, olej, kapusta czerwona, cebula, jabłko, ogórek kiszonym przyprawy.
27-04-18
1, Śniadanie: Herbata malinowa, chleb wieloziarnisty razowy z masłem, szynka biała, papryka, rzodkiewka, szczypiorek.
2.Śniadanie: Kakao na mleku, babka piaskowa, pieczona w przedszkolu, banan,

3.Obiad: Zupa koperkowa z ryżem, zabielana śmietaną, zielenina.
Składniki: Koper, ryż, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy.
II Danie: Pierogi ruskie z cebulką, surówka z kapusty kiszonej, kompot.
Składniki: Mąka pszenna, jaja, ser biały półtłusty, ziemniaki, cebulka, olej, kapusta kiszona, marchew, cebulka, przyprawy.



Wada mineralna dostępna na oddziałach
Produkty wytłuszczone mogą powodować alergię lub reakcję nietolerancji.



Przedszkolowo.pl logo