Jadłospis


J A D Ł O S P I S
11-12-17


1. Śniadanie: Herbata owocowa, chleb wieloziarnisty razowy z masłem, szynka wiejska, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek.
2.II Śniadanie: Kakao na mleku, ryż z jabłkami, cynamon, cukier zapiekany, gruszka.
3.Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami na warzywach zabielany śmietaną, zielenina.
Składniki: Buraki ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy, koper.
II Danie: Racuszki z bananem ,mus truskawkowy, kompot.
Składniki: Mąka pszenna ,drożdże, mleko, jaja, olej, banany, truskawki, cukier.

12-12-17
1,Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, weka pszenna z masłem, ser biały półtłusty, dżem pomarańcz.

2.II Śniadanie: Herbata owocowa, bułka pszenna z masłem, jajko, pomidor, szczypiorek.
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem na warzywach zabielana śmietaną, zielenina.
Składniki: Koncentrat pomidorowy, makaron pszenny, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy , pietruszka zielona.
II. Danie: Gulasz wołowy , ogórek kiszony, ziemniaki, kompot.
Składniki: Pieczeń wołowa, olej, cebula, mąka pszenna, przyprawy.
13-12-17
1.Śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny z masłem, pasztet z drobiu, ogórek zielony, rzodkiewka ,szczypiorek.
2.II Śniadanie: Kakao na mleku , weka pszenna z masłem, pasta rybna z makreli z serem białym, ogórek kiszony, szczypiorek.
3.Obiad: Zupa z zielonego groszku z makaronem na warzywach, zabielana śmietaną, zielenina.
Składniki: Groszek zielony, makaron pszenny, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy , pietruszka zielona.
II Danie: Kotlet z drobiu, ziemniaki, buraczki z cebulką, kompot.
Składniki: Filet z indyka, jajka, bułka tarta, mąka pszenna olej, przyprawy, buraki, cebulka, przyprawy,
14-12-17
1.Śniadanie; Herbata owocowa, chleb wieloziarnisty pszenny z masłem, parówki z szynki, pomidor , rzodkiewka , szczypiorek.
2.II Śniadanie: Kakao na mleku, weka pszenna z masłem ser biały półtłusty z malinami, banan.
3.Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami na warzywach, zabielana śmietaną, zielenina.
Składniki: Ogórki kiszone, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy pietruszka zielona.
II Danie: Łazanki z mięsem, kapustą, marchewka zasmażana, kompot.
Składniki: Mięso od szynki, makaron łazanki pszenny, kapusta biała, olej, cebula, przyprawy, marchew, masło, mąka pszenna, przyprawy.
15-12-17
1.Śniadanie: Kawa inka na mleku , chleb graham razowy z masłem, szynka krucha, papryka, ogórek zielony , szczypiorek.
2.II Śniadanie: Herbata owocowa, weka pszenna z masłem, jogurt naturalny z truskawkami, jabłko.
3.Obiad: Zupa Kalafiorowa z lanym ciastem na warzywach , zabielana śmietaną, zielenina.
Składniki: Kalafiory, mąka pszenna, jajka, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy , pietruszka zielona.
II Danie: Pierogi ruskie z cebulką, surówka z kapusty kiszonej, kompot.
Składniki: Mąka pszenna, jajka, ser biały półtłusty, ziemniaki, cebula, olej , kapusta kiszona, marchew, cebula, przyprawy.
18-12-17

1.Śniadanie: Kakao na mleku, chleb razowy pszenny z masłem, szynka konserwowa, rzodkiewka, pomidor , szczypiorek.

2.II Śniadanie: Barszcz czerwony z paluszkami, herbata, weka pszenna z masłem, ciastka, owoce.
3.Obiad: Zupa krupnik z ziemniakami na warzywach, zabielany śmietaną, zielenina.
Składniki: Kasza jęczmienna perłowa, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy , pietruszka zielona.
II Danie: Sznycelki rybne, surówka z kapusty kiszonej, ziemniaki, kompot.
Składniki: Ryba tilapia, jajka, bułka pszenna, olej, przyprawy, kapusta kiszona, cebula, marchew, przyprawy.
19-12-17
1.Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb razowy z masłem ,ser biały półtłusty, miód, jabłko.
2.II Śniadanie: Herbata truskawkowa, weka pszenna z masłem, jogurt naturalny z malinami, banan.
3.Obiad: Rosół z makaronem na warzywach , zielenina.
Składniki: Udka z kurczaka, makaron pszenny, marchew, seler, pietruszka, cebula, przyprawy , pietruszka zielona.
II Danie: Kurczak w potrawce, marchewka zasmażana, ziemniaki, kompot.
Składniki: Mięso z kurczaka, bulion warzywny, śmietana, mąka pszenna, przyprawy, marchew, masło, mąka pszenna, przyprawy.
20-12-17
1. Śniadanie: Herbata owocowa, chleb wieloziarnisty razowy z masłem, pasta z jaj z majonezem, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek.
2.II Śniadanie: Kawa na mleku, weka pszenna z masłem, pasta rybna z makreli z serem białym półtłusty ,ogórek kiszony, szczypiorek.
3.Obiad: Zupa koperkowa z ryżem na warzywach, zabielana śmietana, zielenina.
Składniki: Koperek, ryż, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy .
II Danie: Pieczeń wieprzowa, surówka z kapusty czerwonej, ziemniaki , kompot.
Składniki: Schab wieprzowy, olej, cebula, przyprawy, mąka pszenna, olej, kapusta czerwona,
Ogórek kiszony, jabłka, cebula, przyprawy, kasza jęczmienna gruba.
21-12-17
1 . Śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny razowy z masłem, pasztet z drobiu, ogórek zielony, rzodkiewka, szczypiorek.
2.II Śniadanie: Kakao na mleku, weka pszenna z masłem, ser biały półtłusty z malinami, mandarynka.
3.Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem na warzywach, zabielana śmietaną, zielenina.
Zupa: Koncentrat pomidorowy, makaron pszenny marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy , pietruszka zielona.
II Danie: Kotlet z drobiu, buraczki zasmażane, ziemniaki, kompot.
Składniki: Filet z indyka, mąka pszenna, jajka, bułka tarta, olej, przyprawy, buraki, masło, mąka pszenna, przyprawy.
22-12-17
1.Śniadanie: Kawa inka na mleku, chleb wieloziarnisty razowy z masłem, szynka Juranda, pomidor , rzodkiewka , szczypiorek.
2.Śniadanie: Herbata truskawkowa, ryż z koktajlem truskawkowym, winogron.
Obiad: Barszcz biały z ziemniakami na kiełbasie, na warzywach, zabielany śmietaną, zielenina.
Składniki: Barszcz biały, kiełbasa podwawelska, ziemniaki, cebula, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy ,
II Danie: Pierogi leniwe z serem, surówka z marchwi z jabłkiem, kompot.

Składniki: Mąka pszenna, jajka ser biały półtłusty, ziemniaki, masło, bułka tarta, cukier, marchew, jabłko, przyprawy.

Przedszkole używa przypraw do potraw: bazylia, tymianek, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, oregano, lubczyk, majeranek, sól, cynamon, ocet jabłkowy, oliwa z oliwek.

Woda mineralna dostępna na oddziałach
Produkty wytłuszczone mogą powodować alergię lub reakcję nietolerancji.





Przedszkolowo.pl logo