Jadłospis

J A D Ł O S P I S
05-02-18


1. Śniadanie: Herbata owocowa, chleb wieloziarnisty razowy z masłem, szynka konserwowa, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek.
2.II Śniadanie: Kakao na mleku, ryż z koktajlem malinowym, jabłko.
3.Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami, na warzywach zabielany śmietaną, zielenina.
Składniki: Buraki, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy ziołowe, koperek.
II Danie: Naleśniki z serem, mus truskawkowy, kompot.
Składniki: mąka pszenna, jaja, mleko, ser biały półtłusty, cukier, olej, truskawki, cukier.

06-02-18
1,Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, weka pszenna z masłem, ser biały półtłusty, dżem, banan.

2.II Śniadanie: Herbata owocowa, bułka pszenna z masłem, pasztet z drobiu, ogórek zielony, szczypiorek.
Obiad: Zupa z zielonego groszku z makaronem na warzywach, zabielana śmietaną, zielenina.
Składniki: Zielony groszek, makaron pszenny, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy ziołowe , pietruszka zielona.
II. Danie: Kotlet z drobiu, surówka z kapusty kiszonej, ziemniaki, kompot.
Składniki: Filet z indyka, mąka pszenna, jajka, bułka tarta, olej, kapusta kiszona, marchew, cebula, przyprawy.
07-02--18
1.Śniadanie: Herbata owocowa, chleb wieloziarnisty razowy z masłem, jajko, ser żółty, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek.
2.II Śniadanie: Kawa inka na mleku, weka pszenna z masłem, pasta rybna z makreli z serem białym półtłustym, ogórek kiszony, szczypiorek.
3.Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem na warzywach, zabielana śmietaną, zielenina.
Składniki: Koncentrat pomidorowy, makaron pszenny, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy ziołowe, pietruszka zielona.
II Danie: Gulasz wołowy, ogórek kiszony, ziemniaki, kompot.
Składniki: Pieczeń wołowa, cebula, olej, mąka pszenna, przyprawy.
08-02--18
1.Śniadanie; Herbata owocowa, chleb razowy z masłem, polędwica z drobiu, rzodkiewka, szczypiorek. ogórek zielony,
2.II Śniadanie: Kakao na mleku, pączek, gruszka.
3.Obiad: Rosół z makaronem zielenina.
Składniki: Udka z kurczaka, makaron pszenny, marchew, seler, pietruszka, cebula, przyprawy ziołowe, pietruszka zielona.
II Danie: Kurczak w potrawce, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki, kompot .
Składniki: Mięso z kurczaka, bulion warzywny, mąka pszenna, śmietana, przyprawy, kapusta pekińska, marchew, ogórek zielony, papryka, kukurydza, majonez, przyprawy.

09-02--18
1.Śniadanie: Herbata owocowa, chleb wieloziarnisty razowy z masłem, szynka krucha, rzodkiewka , ogórek zielony, szczypiorek.
2.II Śniadanie: Kawa na mleku, babka piaskowa pieczona w przedszkolu, banan.
3.Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem na warzywach , zabielany śmietaną, zielenina.
Składniki : Ogórki kiszone, ryz, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy ziołowe, koper.
II Danie: Pierogi ruskie z cebulką, marchew zasmażana, kompot.
Składniki; mąka pszenna, ser biały półtłusty, ziemniaki, jajka, cebula, olej, marchew , masło, mąka pszenna, przyprawy.
12-02-18

1.Śniadanie: Herbata owocowa, chleb wiejski pszenny z masłem, szynka z wiejska, pomidor rzodkiewka, szczypiorek.

2.II Śniadanie: Kakao na mleku, ryż z jabłkami, cynamon, cukier, zapiekany, mandarynka.
3.Obiad: Zupa krupnik z ziemniakami na warzywach, zabielany śmietaną, zielenina.
Składniki: Kasza jęczmienna, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy ziołowe, pietruszka zielona.
II Śniadanie: Pierogi leniwe z serem, masło, surówka z marchwi z bananem, kompot.
Składniki: Mąka pszenna ,jajka, ser biały półtłusty , ziemniaki, masło, cukier, marchew, banany, cukier.
13-02-18
1.Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku ,weka pszenna z masłem, ser żółty, jajko, papryka, rzodkiewka, szczypiorek.
2.II Śniadanie: Herbata owocowa, bułka pszenna z masłem, jogurt naturalny z malinami, jabłko.
3.Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem na warzywach , zabielana śmietaną, zielenina.
Składniki: Koncentrat pomidorowy, makaron pszenny, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy ziołowe, pietruszka zielona.
II Danie: Bitki wieprzowe w sosie, buraczki z cebulką, ziemniaki, kompot.
Składniki: Schab wieprzowy, mąka pszenna, olej, przyprawy, buraczki, cebulka, przyprawy.
14-02-18
1. Śniadanie: Herbata owocowa, chleb wieloziarnisty razowy z masłem, pasta z jaj, majonez pomidor, rzodkiewka, szczypiorek.
2.II Śniadanie: Kawa inka na mleku, weka pszenna z masłem, ser biały półtłusty z truskawkami, banan.

3.Obiad: Zupa jarzynowa z lanym ciastem na warzywach, zabielana śmietana, zielenina.
Składniki: fasola szparagowa, mąka pszenna, jajka, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy ziołowe, pietruszka zielona.
II Danie: Sznycelki rybne, surówka z kapusty czerwonej, ziemniaki, kompot.
Składniki: Ryba tilapia, jajka, bułka pszenna, przyprawy, olej, bułka tarta, kapusta czerwona, jabłka, ogórki kiszone, cebula, przyprawy.
15-02-17
1, Śniadanie: Herbata owocowa, chleb wieloziarnisty razowy z masłem, parówka z szynki, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek.

2.II Śniadanie: Kawa na mleku, weka pszenna z masłem, pasta rybna z makreli z serem białym półtłusty, ogórek kiszony, szczypiorek.
3.Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami , zabielana śmietaną, zielenina.
Składniki: Koper zielony, marchew, seler, pietruszka, ziemniaki, śmietana, przyprawy ziołowe.
II Danie: Pierogi z mięsem, cebulka, marchewka zasmażana, kompot.
Składniki: Mąka pszenny, jajka, kapusta biała, mięso wołowe, cebula, olej, przyprawy, marchew, masło, mąka pszenna, przyprawy,
16-02-18
1.Śniadanie: Herbata malinowa, chleb razowy z masłem, szynka krucha, papryka , ogórek zielony, szczypiorek,
2,Śniadanie: Kakao na mleku, weka pszenna z masłem, ser żółty, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek.
Obiad: Zupa kalafiorowa z makaronem, zabielana śmietaną, zielenina.
Składniki : Kalafiory makaron pszenny, , marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy.
II Danie: Placki ziemniaczane z śmietaną surówka z kapusty kiszonej , kompot.
Składniki: Mąka pszenna, jajka ,ziemniaki, olej, przyprawy, kapusta kiszona, cebula, marchew, przyprawy.



Przedszkole używa przypraw do potraw: bazylia, tymianek, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, oregano, lubczyk, majeranek, sól, cynamon, ocet jabłkowy, oliwa z oliwek.


Woda mineralna dostępna na oddziałach
Produkty wytłuszczone mogą powodować alergię lub reakcję nietolerancji.
Przedszkolowo.pl logo