Jadłospis


J A D Ł O S P I S
16-10-17


1. Śniadanie: Herbata owocowa, chleb wieloziarnisty razowy z masłem, szynka bracka, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek.
2.II Śniadanie: Kawa inka na mleku, weka pszenna z masłem, jogurt naturalny z truskawkami, banan.
3.Obiad: Barszcz biały z ziemniakami z kiełbasą na warzywach zabielany śmietaną, zielenina.
Składniki: Barszcz biały, kiełbasa podwawelska, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, cebula, śmietana, przyprawy, koper.
II Danie: Racuszki z jabłkami ,mus malinowy, kompot.
Składniki: Mąka pszenna ,drożdże, mleko, jaja, olej, jabłka, maliny, cukier.

17-10--17
1,Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, weka pszenna z masłem, ser biały półtłusty, miód, jabłko.

2.II Śniadanie: Herbata owocowa, bułka pszenna z masłem, pasta rybna z makreli z serem białym półtłustym, ogórek kiszony, szczypiorek.
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem na warzywach, zabielana śmietaną, zielenina.
Składniki: Koncentrat pomidorowy, makaron pszenny, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy , pietruszka zielona.
II. Danie: Kotlet z drobiu, surówka z kapusty białej, ziemniaki, kompot.
Składniki: Filet z indyka, mąka pszenna, jajka, bułka tarta, olej, kapusta biała, ogórek zielony, pory, marchew, kukurydza, majonez, przyprawy.
18-10-17
1.Śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny z masłem, pasztet z drobiu, ogórek zielony, rzodkiewka ,szczypiorek.
2.II Śniadanie: Kakao na mleku , weka pszenna z masłem, ser biały półtłusty z malinami, gruszka.
3.Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami na warzywach, zabielana śmietaną, zielenina.
Składniki: Ogórki kiszone ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy , pietruszka zielona.
II Danie: Gulasz wołowy, makaron, buraczki z cebulką, kompot.
Składniki: Pieczeń wołowa, olej, cebula, przyprawy, mąka pszenna, makaron pszenny, buraki, cebulka, przyprawy,
19-10-17
1.Śniadanie; Herbata owocowa, chleb wieloziarnisty pszenny z masłem, jajko, polędwica z drobiu, pomidor , rzodkiewka , szczypiorek.
2.II Śniadanie: Kawa inka na mleku, ryż z jabłkami, cynamon zapiekany, banan.
3.Obiad: Zupa kalafiorowa z lanym ciastem na warzywach, zabielana śmietaną, zielenina.
Składniki: Kalafiory, mąka pszenna, jajka, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy pietruszka zielona.
II Danie: Pieczeń wieprzowa w sosie, surówka z kapusty czerwonej, ziemniaki, kompot.
Składniki: Schab wieprzowy, olej, cebula, mąka pszenna, przyprawy, kapusta czerwona, ogórek kiszony, cebula, przyprawy.
20-10-17
1.Śniadanie: Herbata owocowa , chleb graham razowy z masłem, szynka krucha, papryka, ogórek zielony , szczypiorek.
2.II Śniadanie: Kakao na mleku , weka pszenna z masłem, jajko, ser żółty , pomidor, szczypiorek.
3.Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami na warzywach , zabielany śmietaną, zielenina.
Składniki: Buraki, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy , pietruszka zielona.
II Danie: Naleśniki z serem, mus truskawkowy, kompot.
Składniki: Mąka pszenna, jajka, mleko, ser biały półtłusty, cukier, olej , truskawki, cukier.
23-10-17

1.Śniadanie: Herbata owocowa, chleb razowy pszenny z masłem, szynka wiejska, ogórek zielony, rzodkiewka, szczypiorek.

2.II Śniadanie: Kawa inka na mleku, bułka pszenna, z masłem, pasta rybna z makreli z serem białym półtłusty, ogórek kiszony, szczypiorek.
3.Obiad: Zupa z zielonego groszku z makaronem na warzywach, zabielana śmietaną, zielenina.
Składniki: Zielony groszek, makaron pszenny, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy , pietruszka zielona.
II Danie: Pierogi leniwe z serem, surówka z marchwi z bananem, kompot.
Składniki: Mąka pszenna, jajka, ser biały półtłusty, ziemniaki, masło, bułka tarta, cukier, marchew, banany, przyprawy.
24-10-17
1.Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, weka pszenna z masłem, ser biały półtłusty, dżem, jabłko.
2.II Śniadanie: Herbata truskawkowa, bułka pszenna z masłem, jogurt naturalny z malinami, gruszka.
3.Obiad: Rosół na warzywach z makaronem, zielenina.
Składniki: Udka z kurczaka, makaron pszenny, marchew, seler, pietruszka, cebula, przyprawy , pietruszka zielona.
II Danie: Kurczak w potrawce, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki, kompot.
Składniki: Mięso z kurczaka, bulion warzywny, śmietana, mąka pszenna, przyprawy, kapusta pekińska, pory, marchew, kukurydza, ogórek zielony, papryka, majonez, przyprawy.
25-10-17
1. Śniadanie: Herbata owocowa, chleb wieloziarnisty razowy z masłem, pasta z jaj z majonezem, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek.
2.II Śniadanie: Kakao na mleku, weka pszenna z masłem, ser biały półtłusty z malinami, winogron.
3.Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem na warzywach, zabielana śmietana, zielenina.
Składniki: Koncentrat pomidorowy, ryż, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy , pietruszka zielona.
II Danie: Zrazy z drobiu w sosie koperkowym, buraczki zasmażane, ziemniaki , kompot.
Składniki: Filet z kurczaka, jaja, bułka pszenna, przyprawy, mąka pszenna, olej, koper mąka pszenna, śmietana ,przyprawy.
26-10-17
1 . Śniadanie: Kawa inka na mleku, chleb pszenny razowy z masłem, parówka z szynki, ogórek zielony, rzodkiewka, szczypiorek.
2.II Śniadanie: Herbata owocowa, ryż z koktajlem truskawkowym, jabłko.
3.Obiad: Zupa krupnik z ziemniakami na warzywach, zabielany śmietaną, zielenina.
Zupa: Kasza perłowa jęczmienna, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy , pietruszka zielona.
II Danie: Łazanki z mięsem, kapustą, surówka z kapusty kiszonej , kompot.
Składniki: Makaron pszenny, mięso od szynka, kapusta biała, kapusta kiszona, marchew, cebula ,przyprawy.
27-10-17
1.Śniadanie: Herbata owocowa, chleb wieloziarnisty razowy z masłem, szynka bacy, pomidor , rzodkiewka , szczypiorek.
2.Śniadanie: Kakao na mleku, weka pszenna z masłem, filet z indyka, ogórek zielony, szczypiorek.
Obiad: Żurek śląski z jajkiem, kiełbasą, na warzywach, zabielany śmietaną, zielenina.
Składniki: Żurek śląski, kiełbasa podwawelska, jajka, marchew, seler, pietruszka, śmietana, przyprawy , pietruszka zielona.
II Danie: Pierogi ruskie z cebulką, marchewka zasmażana, kompot.

Składniki: Mąka pszenna, jajka, ser biały półtłusty, ziemniaki, cebula, olej, przyprawy, marchewka, śmietana masło, mąka pszenna , przyprawy.

Przedszkole używa przypraw do potraw: bazylia, tymianek, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, oregano, lubczyk, majeranek, sól, cynamon, ocet jabłkowy, oliwa z oliwek.

Woda mineralna dostępna na oddziałach
Produkty wytłuszczone mogą powodować alergię lub reakcję nietolerancji.



Przedszkolowo.pl logo